micsoda hétvége!

0 megjegyzés
Csodálatosan telt a hétvégénk, hiszen vendégünk volt Bakacsi Edina utazótanító, aki három napig felváltva adott tanítást és meditált velünk. Izgalmas és örömteli volt együtt gyakorolni, rendületlenül koncentráltunk és haladtunk a saját gyakorlatunkkal is, jókat ettünk és beszélgettünk.

Most hétvégén pedig beindul a sztúpa-projekt, vagyis sztúpákat fogunk gyártani, az első teszt remekül sikerült, bizakodóak vagyunk a többit illetően is! Az elkészült, hibátlanul elkészült sztúpák az Európa Centrumnak készülnek!! Többen is szándékozunk menni a Magyar Hétvégére, így lesz mód és alkalom is átadni őket! December 3 - 5 szóljon rólunk, a magyarokról,  a magyar centrumokról! Kár lenne kihagyni..;)

best of szoborképek 1

0 megjegyzés
Folyamatosan töltjük fel a legjobban sikerült képeket, reméljük akik nem tudtak eljönni, azoknak is tudunk örömet szerezni... . :))) A képsorozat első része elkészült... :D























































































































Folyt köv....

Vége...

0 megjegyzés
Pengő Zoltán és Horváth Anna volt a vendégünk a hétvégén. Zoli tartotta ugyanis az utolsó nyilvános előadást a Múzeumban, amire nagyon sok érdeklődő látogatott el. Anna tegnap érkezett Szegedre, hogy segítsen a kiállítás bontásában, a szobrok becsomagolásában. 

Rekord idő alatt, négy óra alatt szedtünk és szereltünk szét mindent., ürítettük ki véglegesen a Kupola termet. A szobrokon és a vitrineken kívül a földszintre hordtunk mindent, ma délután pakoltunk kocsikba. A kiállítás sikerét és a bontás problémamentes lebonyolítását tegnap pezsgőzéssel és emelkedett hangulatban  ünnepeltük. :D

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött a rendezvényeinkre, írt a Vendégkönyvünkbe,  cikket és beszámolót írt, riportot készített. Köszönjük a sok érdeklődő kérdést, a kiállítás és a szegedi központ iránt  tanúsított nyitottságot! :)

Az OCT pedig nagyon jól sikerült, remekül éreztük magunkat, örömteli hétvége volt..:)

Jógik

0 megjegyzés
Semelyikünk se számított akkora érdeklődésre a szerdai filmvetítésünkön, mint ahány ember végül eljött  a SZTEage-be. A helyszínről azt érdemes tudni, hogy körülbelül 50 ember tud kényelmesen elférni. Szerdán, jóval több ember jött le, mint amennyire kapacitása van a klubnak, de jó hangulatban telt az este. :)
Jógik a mai Tibetben című filmet néztük meg, ami igazán nagy hatással volt mindenkire. Bemutatták a kagyü vonal kolostorait: olyan helyeket ahol 1.- és a 16. Karmapa meditált, Milarépa egykori gyakorlóhelyét, kagyü szerzetesek kolostorait. Úgy éreztük, jó lenne megszerezni ezt a filmet otthoni tanulmányozás céljából is...:D
Ujjj Zoltán utazótanító volt a vendégünk, a vetítés után - időhiányban - röviden a buddhizmus alapjairól tudott beszélni.

A szombati nyilvános előadásunk esetében egy kis változás történt, Máthé Réka nem tud jönni helyette Pengő Zoltánt várjuk nagyon, aki Erdélyből látogat el hozzánk. Aki tudja, ne hagyja ki! :)

megbeszélés

0 megjegyzés
A ma esti meditáció után tartottunk egy megbeszélést a hét fontosabb eseményei kapcsán.
  
Beosztottuk ki mikor tudna jönni segíteni a kiállítás bontásában és összeírtunk minden dolgot amire szükségünk lesz a visszacsomagoláskor. A hétvégén zajlik majd az OCT is, - Országos Centrum Találkozó - a pesti központban, amire megbeszéltük ki megy. Ez egy remek lehetőség arra, hogy a magyarországi központok tevékenységeiről, terveiről, aktivitásáról minél többet megtudjunk. A hangsúly azon van, hogy informálódjunk, barátkozzunk, lássuk a központok fejlődését, kapjunk egy képet arról, másoknál mik történnek. Persze buli is szokott lenni, most hétvégén egy fergeteges Halloween partival vár mindenkit a szervező csapat. :)
Copyright © Szeged - Gyémánt Út Meditációs Központ